var är alla kjolar?

En av systrarna hämtade mamma. Det skulle bli födelsedagsfest. Mammas 75-årsdag och lilla Dalias 1-årsdag. Samma dag. Dalias mamma ordnade med storkalas. En tårta med 75 ljus och en med ett. Så fint.
En människa i början av sitt liv. Dalia går gärna omkring och småpratar på sitt sätt med oss. Hon går om någon vill hålla henne i handen. Mamma som har levt större delen av sitt liv, går också omkring och pratar med oss på sitt sätt. Hon sätter sig gärna om någon av oss sätter oss med henne. Ett barnbarnsbarn med sin gammelmormor på samma kalas.
Dalia blev lite trött en stund. Då fick hon gå och lägga sig. Mamma blev också trött. Då skjutsade jag hem henne. Vi tittade på alla blommor, satte upp det fina fotografiet på henne och Dalia, tittade på tröjorna och de nya kjolarna.
I morse fanns det inga kjolar alls och personalen på demensboendet undrade om vi kunde ordna några nya. Visst. Nu fanns plötsligt alla gamla kjolar och de nya. Tror att mammas nya och kreativa sätt att hänga undan kläder spelade oss ett spratt.